Konu
:
Maklube Tarifi ( İran )
Yalnız Mesajı Göster
Maklube Tarifi ( İran )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maklube Tarifi ( İran )
Maklube Tarifi ( İran )
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (PİLAV İÇİN)
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
250 GR
KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR)
1 ORTA BOY SOĞAN
3 ORTA BOY PATLICAN
4-5 SİVRİ BİBER
2 ORTA BOY DOMATES
TUZ
1/4 LİMON SUYU
Pirinçleri ılık, tuzlu ve
limon
lu suda yarım saat bekletelim
Tencereye etleri alıp suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyip etler yumuşayana dek haşlayarak ateşten alalım
Etleri delikli kepçe ile alıp yuvarlak tabanlı bir tencerenin içine yayalım
Soğanı piyaz doğrayıp etlerin üzerine yayalım
Patlıcanı yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kiralayalım ve kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartarak
soğan
ların üzerine yerleştirelim
Biberleri ince dilimleyip
patlıcan
ların üzerine yayalım
Domatesi yuvarlak ve kaim dilimlere kesip
biber
lerin üzerine yerleştirelim
Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim
Bir tencereye sıvı yağı alalım
Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak diğer tenceredeki sebzelerin üzerine yayalım
Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım
Ağır ateşte
pirinç
ler suyunu çekene dek hiç karıştırmadan pişirerek ateşten alıp 15-20 dk
demlendirelim
Pilavı servis tabağına ters çevirerek tencereden çıkaralım ve servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul