Konu
:
Hint Usulü Fırında Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hint Usulü Fırında Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hint Usulü Fırında Tavuk Tarifi
Hint Usulü Fırında Tavuk Tarifi
1,5 kg tavuk
1 kahve fincanı pirinç
3 kahve fincanı çekirdeksiz İzmir üzümü
100 gr iç badem (kavrulmuş)
tuz
karabiber
acı kırmızı biber
2 çorba kaşığı rafine yağ
1/2 bardak krema
1/4 limon
2 bardak pirinç (garnitür olarak)
Kaynar durumdaki 2 bardak tuzlu su pirincin üzerine dökülür
10 dakika kendi haline bırakılır
Sonra suyu süzülür
Önceden ılık suyla ıslatılıp kabartılan üzümlerle, ikiye ayrılmış bademlerin dörtte biri ilâve edilip pirince karıştırılır
Tavuk temizlenip yıkandıktan ve içine dışına limon suyu sürüldükten sonra içi bu pirinçli karışımla doldurulur
Açık kısmı dikilip kapatılır
Tuzlandıktan sonra ayakları arkadan birbirine geçirilir
Tencereye yağ ve tavuk koyulup altın sarısı bir renk
alıncaya kadar çevrilerek kızartılır
Sonra kızgın fırına koyulur ve aşağı yukarı bir saat pişirilir
Arada bir kaşıkla suyundan alıp üzerine dökmeyi ihmal etmemelidir
Bu arada garnitürü hazırlanır
2 bardak pirinç, kaynamakta olan 8 bardak tuzlu suya atılıp 14 dakika haşlanır
Süzülüp üzerine soğuk su dökülür
Tekrar süzdürüldükten sonra içine temiz bir peçete serilmiş fırın tepsisine dökülüp, peçetenin dört köşesi üzerine örtülür
Ve kapağı açık orta fırında 15 dakika pişirilir
Sık sık çatalla karıştırmayı da ihmal etmemelidir
Çıkarıp servis tabağına alınır
Tavuk fırından çıkarılmadan 10 dakika önce kalan üzümlerle, bademler, kırmızı biber ve krema karıştırılıp halledilir
Tavuk fırından çıkarılır
Tencerenin dibindeki yağlı su kremalı karışıma ilâve edilip karıştırılır
Tavuk but, göğüs, kanat gibi parçalara ayrılır
Servis tabağındaki fırınlanmış pirincin üzerine yerleştirilir
Üzerine de bademli salça dökülüp sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul