Konu
:
Tavuklu Krep Dürmesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Krep Dürmesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Krep Dürmesi Tarifi
Tavuklu Krep Dürmesi Tarifi
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 su bardağı un (100 gr)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığının ucuyla tuz
Ayrıca
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi için:
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük boy kuru soğan
Varsa 2 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yumurta ve tuzu derin bir kab aktarıp mikserle 2 dakika kadar çırpın
Zeytinyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Karışımı oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin
Tabanı ince, kenarları kısa bir krep tavasını kağıt peçetenin ucuna sürdüğünüz sıvıyağla iyice yağlayın
Ya da teflon tava kullanın
Yağı kısık ateşte iyice kızdırın
Krep hamurundan 1 kahve fincanı kadar alıp kızgın tavanın ortasından başlayarak tavaya aktarın
(hamurun tavaya yayılması için tavayı sallamanız gerekir)
Krebin bir tarafı piştiğinde spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirin ve bir tabağa alın
Hamurun tamamına aynı işlemleri uygulayın
İçini hazırlamak için; tavuk etini parmak şeklinde incecik doğrayıp derin bir kaba koyun
Üzerine rendelenmiş soağn, yoğurt, salça, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle iyice karıştırın
Hardalı da ilave edip ağzını kapatın ve buzdolabında bir saat kadar bekleterek marine edin
Sıvıyağı geniş bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın
Buzdolabından çıkardığınız etleri tavaya aktarıp karıştırarak 7-8 dakika kavurun
Mümkünse hiç su eklemeyin
Tavuk etini ocaktan alıp kreplere paylaştırın
Krepleri üçgen şeklinde sarın
Süslü kürdanlarla tutturup salata yanında servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul