Konu
:
Tavuklu Karamelize Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Karamelize Sebze
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Karamelize Sebze
Tavuklu Karamelize Sebze
Malzemeler (4 kişilik):
250 gr
havuç
250 gr
pırasa
250 gr
kereviz
600 gr
kemiksiz tavuk eti
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1+1/2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Havuçları soyun
Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın
Kerevizi elma soyar gibi ama çok daha derin soyun
Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın
Tavuk etini 1 cm
'lik küplere kesin, üzerine tuz ve karabiber ekin
Sebzeleri bir tavada, yağla 4 dk
kavurun
Tuz ve şeker koyun, 5 dk
orta ateşte karıştırarak, karamelleşmelerini sağlayın
Küp küp doğradığınız tavuğu da tavaya ilave din, 3-4 dk
çevirin
Soya sosu, sirke ve 80 ml
su ilave edip 2 dk
kısık ateşte pişirin
Kıyılmış maydanoz yapraklarını katın
Pilavla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul