Konu
:
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
12 adet tavuk baget
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 diş sarmısak
1-2 su bardağı konserve mantar (taze mantar da kullanabilirsiniz)
2 su bardağı sıcak su
Varsa 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye
Tavuğun sosunu hazırlamak için;
yoğurt, salça, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup çatalla çırpın
Tavukları bu sosa iyice bulayıp 15 dakika bir kenarda bekletin
Diğer taraftan, soğanları soyup ortadan ikiye bölün
İncecik yarımaylar halinde dilimleyin
Sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın
Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın
Soslu tavukları kızgın yağda önlü arkalı 5-6 dakika kadar kızartın
Soğan ve sarmısakları ilave edin
Karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun
Uzunlamasına ikiye böldüğünüz mantarları katıp suyu ilave edin
Biberiye tavuğa çok hoş bir tat verir, varsa ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın
Kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun
İsterseniz bu yemeğe mantarları eklerken 7-8 adet Bürüksel lahanası da katabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul