Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi



Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi

12 adet tavuk baget

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı yoğurt

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet orta boy kuru soğan

4 yemek kaşığı sıvıyağ

4-5 diş sarmısak

1-2 su bardağı konserve mantar (taze mantar da kullanabilirsiniz)

2 su bardağı sıcak su

Varsa 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye

Tavuğun sosunu hazırlamak için; yoğurt, salça, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup çatalla çırpın

Tavukları bu sosa iyice bulayıp 15 dakika bir kenarda bekletin

Diğer taraftan, soğanları soyup ortadan ikiye bölün İncecik yarımaylar halinde dilimleyin Sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın

Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın Soslu tavukları kızgın yağda önlü arkalı 5-6 dakika kadar kızartın

Soğan ve sarmısakları ilave edin Karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun Uzunlamasına ikiye böldüğünüz mantarları katıp suyu ilave edin Biberiye tavuğa çok hoş bir tat verir, varsa ekleyin

Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın Kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun İsterseniz bu yemeğe mantarları eklerken 7-8 adet Bürüksel lahanası da katabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla