Konu
:
Ciğer Yahnisi Tarifi (Eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Yahnisi Tarifi (Eskişehir)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Yahnisi Tarifi (Eskişehir)
750 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri (zarını ayıklamaya gerek yok)
2 ince kıyılmış domates,
1 tatlı kaşığı pekmez (arzuya göre)
3 ince kıyılmış sivri biber
1 ince kıyılmış iri soğan
3 çorba kaşığı pirinç
2,5 çorba kaşığı Teremyağ veya sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Süslemek İçin:
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz veya dereotu
Bir tencerede yağ eritilir
Soğan eklenip soteledikten sonra ciğer katılıp, biraz karıştırılarak kavrulur
Üzerine domates, yeşilbiber, tuz, karabiber ve kekik eklenerek biraz daha pişirilir
Pirinci katıp karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak su koyup karıştırmaya devam edilir
Eğer tuzu ve karabiberi eksikse onları da ilave edip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir
Servis yaparken üzerine maydanoz veya dereotu serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul