Konu
:
Portakal Soslu Hindi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Soslu Hindi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Soslu Hindi Tarifi
1 tabak Hindi Göğüs Kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet portakal
150 ml portakal suyu
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı mısır unu
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın
Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3er dak
pişirin
Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak
pişirin
Portakalları beyaz kısımlarını da alarak soyup, dilimleyin ve üzerlerindeki zarları temizleyin
Üzerlerine 2 çorba kaşığı portakal suyu gezdirip, kaynama noktasına kadar ısıtın
Teremyağını ekleyip, hafifçe karıştırın ve Teremyağ eriyinceye kadar tekrar ısıtın
Kalan portakal suyuna hafifçe karıştırarak mısır ununu ekleyin
Kısık ateşte ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar ısıtın
Etleri ekleyip, 3-4 dak
pişirin
Etleri sotelenmiş portakal dilimleri ve arzu ederseniz haşlanmış patates ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul