Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İzgara Tarifi



Terbiyeli Izgara Tarifi

Malzemeler,

500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik

Hazırlanışı,

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin

Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla