Konu
:
Kremalı Mezit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mezit Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mezit Tarifi
Kremalı Mezit Tarifi
1 kg mezit balığı filetosu (derisi soyulmuş)
60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (1/2 su bardağı) un
250 gr (1 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız
Büyük ve yayvan bir kabı 2 katlı kaşığı yağla yağlayıp bir kenara bırakınız
Balık filetolarının her iki yanlarını tuz ve biberleyip, una bulayınız
Büyük boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip balıkların her 2 yanlarını 4-5 dakika nar gibi olana kadar kızartınız
Kremayı katıp devamlı karıştırarak 2 dakika pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, balık-krema karışımını yağladığınız kaba yavaşça aktarıp üstüne kırmızıbiberi serperek kabı fırına veriniz
Balığı 20-30 dakika, çatal kolayca batana kadar pişiriniz
Kabı fırından çıkarıp, kremalı mezit yemeğinizi servis ediniz
Not: Kolay hazırlanan bir yemek olan kremalı meziti, haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilir siniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul