Konu
:
Zencefilli Deniz Levreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Deniz Levreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Deniz Levreği Tarifi
Zencefilli Deniz Levreği Tarifi
Malzeme:
160 gram deniz levreği
40 gram zencefil turşusu
2 adet patates
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı potakal suyu
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
10 gram Tozşeker
1 çay kaşığı Teremyağ
60 gram bebek sebze (kabak, havuç, patlıcan)
20 gram zencefil
Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Zencefili çok ince doğrayın ve levreğin üst kısmını kaplayın
Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin
Levreği fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin
Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin
Sütü ekleyerek püre haline getirin
Portakal suyunu ayrı bir kapta tozşeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın
Teremyağı sosa ekleyin
Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin
Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul