Konu
:
İslama ( Tarihi Kastamonu Bandurması ) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İslama ( Tarihi Kastamonu Bandurması ) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İslama ( Tarihi Kastamonu Bandurması ) Tarifi
Islama ( Tarihi Kastamonu Bandurması ) Tarifi
Malzemeler:
1 adet yarım
hindi
veya bütün
tavuk
7 adet kuru yufka
500 gram dövülmüş
ceviz
500 gram tereyağı
50 gram pul
biber
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara
biber
Hazırlanışı:
Yarım
hindi
veya bütün tavuğu tencereye
koyun
, suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu
ve
pul
biber
ini atıp kısık ateşte yaklaşık 90
dakika
süreyle pişirin
Pişen tavuğun suyunu ayrı bir tencereye alın, tavuğu iyice didikleyip kara
biber
le harmanlayın
Tencereye aldığınız
tavuk
suyuna 250 gram tereyağı ekleyip kaynatın
Yuvarlak börek tepsisinin içini güzelce yağlayın
Yufkaları 10 santim uzunluğunda 2 parmak genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı hazırladığınız tereyağlı ve
tavuk
sulu tencereye batırarak dürüm yapın
Yağlı tepsiye ufak dürümler halinde dizmeye devam edin
250 gram tereyağını iyice kızartın, tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine fırçayla tereyağı sürün
Didiklenmiş tavuğu dürümlerin üzerine serpiştirin
Dövülmüş
ceviz
i ilave ettikten sonra tekrar üzerine dürüm dizip, tekrar fırçayla yağlayın
Aynı şekilde
tavuk
ve
ceviz
i ilave ettikten sonra işlemi bitirin
Ocağı yakıp kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul