Konu
:
Paçık Tarifi ( Afyon )
Yalnız Mesajı Göster
Paçık Tarifi ( Afyon )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçık Tarifi ( Afyon )
Paçık Tarifi ( Afyon )
MALZEMELER:
2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
1 adet bayat Afyon ekmeği
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir
(En iyi paçık, keçi ayağından olur
Pişirme süresi etin cinsine göre değişir; sığır etinin pişirme süresi uzundur) Pişen etin kemikleri temizlenir
Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir (Afyon ekmeği yerine düz pide de kullanılabilir)
Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir
Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir
Not: 15-20 yıl öncesine kadar Afyonkarahisar'da sabah yemeği olarak çorba, paçık, keşkek vb
cinsten kuvvetli yemekler yenirdi
Peynir, zeytin gibi yiyeceklerin karın doyuracağına inanılmazdı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul