Konu
:
Çirli Et (Sivas) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çirli Et (Sivas) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çirli Et (Sivas) Tarifi
ÇİRLİ ET (SİVAS)
MALZEME:
Kuru
kayısı
600 gr
Su 5 su bardağı
Katı yağ 2 çorba kaşığı
Tuz
Kuşbaşı
kuzu
eti 1 kg
YAPILIŞI:
Kayısıları ılık suda 1 saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın
Yağı bir tencerede eritin
Yağ kızınca etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar içinde kavurun
Suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatın
Orta ateşte, suyun çoğunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Kayısıları, suyunu süzüp et tenceresine aktarın
5 dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul