Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Kaygana Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Kaygana Tarifi



Malzemeler:
15-20 adet tuzlu hamsi
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı un tuz
1 çay bardağı süt
sıvı yağ

Hazırlanışı
Tuzlu hamsiler yıkanıp tuzu alınır Küçük küçük doğranır Geniş çukur kaseye, doğranmış balıklar,yumurtalar, un, mısır unu, süt, tuz ve ince kıyılmış maydanoz katılarak iyice karıştırılır Yağ konmuş kızgın tavaya, bir kepçe karışımdan koyarak, ince yayılır, kızartılır Bu şekilde takrarlanır

Alıntı Yaparak Cevapla