Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kapama Tarifi



Terbiyeli Kapama Tarifi

1 kg parçalanmış kuzu kol
3-4 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 adet limon

Sıvıyağ tencereye konur, ısınınca parça et sıkı sıkı yerleştirilir Üzerine iri doğranmış soğan ve sarımsak konur Ateş kısılır, kapak kapatılır En az 45 dakika kendi suyuyla pişirilir Bu arada yumurta, limon,un, su, tuz iyice çırpılır Yemeğe eklenir, karıştırmadan 10 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla