Konu
:
Etli Kabak Yarık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kabak Yarık Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kabak Yarık Tarifi
Etli Kabak Yarık Tarifi
6 adet orta boy kabak
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Kabaklar soyulur ve bütün olarak kızartılır
Diğer yanda tereyağı tencereye atılır, orta ateşte eriyince ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir
Üzerine ince kıyılmış biber ve et eklenir
Et suyunu bırakıp çekene dek kavrulur
Sonra rende domates ve tuz ilave edilir
5 dakika sonra ateşten alınır
Kabaklar fırın kabına dizilir
Ortası bıçakla yarılır ve genişletilir
Hazırlanan etli harç kabaklara paylaştırılır
Üzerlerine kaşar serpilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir
Kaşarlar pembeleşene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul