Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kol Kızartma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kol Kızartma Tarifi



Malzemeler

1 Adet kuzu kol
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı salça
1-2 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı
  • Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın
  • Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün
  • Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
  • Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin
  • Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz
  • Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin
  • Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın
  • Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla