Konu
:
Mardin Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Güveci Tarifi
Mardin Güveci Tarifi
Malzemeler
1 kg
patlıcan
500 kg
koyun
kuşbaşı
5 adet sivri
biber
3 adet
domates
5 diş
sarımsak
1 tatlı kaşığı kara
biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir
Bu
arada
tavaya yağ konur ve ısınca et atılır, renk alacak kadar kavrulur
Sonra
patlıcan
lar sudan alınır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Güveç kabına et
patlıcan
iri doğranmış
biber
, ince kıyılmış
sarımsak
, tuz ve kara
biber
eklenir ve karıştırılır
En son üzerine halka şeklinde doğranmış
domates
dizilir
Güvecin kapağı sıkıca kapatılır
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul