Konu
:
Peynirli Pirzola Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Pirzola Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Pirzola Kızartması Tarifi
Peynirli Pirzola Kızartması Tarifi
Malzemesi:
4 ince
dana
pirzolası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kara
biber
Ayrıca:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Biraz tatlı kırmızı
biber
Tuz
125 gr
peynir
Hazırlanışı:
Pirzolaları iyice yıkayın ve kurulayın
Bir tokmakla etleri iyice dövün
Pirzoloları yağladıktan sonra her iki yanını da iyice baharatlayın
İyice kızdırılmış yağda pirzolaların iki yanını da kızartın
Kızartma işlemi bittikten sonra pirzolaların üzerine tatlı süs
biber
i ve tuz ekin
Peyniri dilimler halinde kestikten sonra ikiye bölün
Kızarmış pirzolaların üzerine oturtun
Pirzoloları yeniden tavaya koyarak üzerine bir kapak örtün ve
peynir
hafifçe eriyene kadar yeniden kızartın
Pirzolaları servis yapmak için koyduğunuz kabın önceden ısıtılmış olması gerekir
Yanında
patates
salatası, ya da karnabahar verebilirsiniz
Not:
Pirzololan pane de yapabilirsiniz
İlk önce eti una batırın
Etin nemli yüzeyi un sayesinde kuru bir hale gelecektir
Daha sonra batıracağınız çırpılmış
yumurta
yı da daha iyi emecektir
Pirzolaları en son olarak galeta ununa bulayıp
kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul