10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişte Mantarlı Pastırma Tarifi
Şişte Mantarlı Pastırma Tarifi
20 dilim pastırma (çemeni ayıklanmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (kabaca doğranmış)
250 gr mantar (silinip, temizlenmiş ve kabaca doğranmış)
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi (1/4 su bardağı tavuk suyunda ıslatılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Büyük bir tencereye 8 çorba kaşığı yağ koyup, ağır ateşte eritiniz
Yağ kızınca, soğan ve mantarları koyup, arasıra karıştırarak 5 dakika, mantarlar yumuşayana kadaj pişiriniz Tencereyi ateşten indiriniz
Önce, ızıgaranızı iyice kızdırınız
Delikli bir kepçeyle, soğan ve mantarları tencereden büyük bir kaseye aktarıp biber, limon suyu, ekmek içi karışımı ve maydanozu katınız Çatalla hepsini macun gibi olana kadar iyice eziniz
Pastırmaları tezgaha düzgün şekilde yayıp her birinin üstüne hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyunuz Pastırmaları rulo biçiminde sarıp, dörder dörder şişlere geçiriniz
Şişleri ızıgara teline diziniz Kalan 2 çonba kaşığı yağı küçük bir tencerede, orta ateşte eritip, bir fırçayla rulo pastırmaların üstüne sürünüz Ruloları ızgaraya sokup sık sık döndürerek 7-8 dakika, pastırmalar gevrekleşene kadar kızartınız
Şişleri ızgaradan alıp, ruloları şişlerden çıkararak, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirdikten sonra, servis ediniz
|
|
|