Konu
:
Kuzu Omzu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Omzu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Omzu Tarifi
Kuzu Omzu Tarifi
800 gr kemikli
kuzu
omzu
bir tutam siyah çay
40 gr kuru
üzüm
40 gr soyulmuş
badem
1
soğan
1/2 çay kaşığı zencefil tozu
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı safran tozu
1 bardak su
1 çorba kaşığı sızma
zeytinyağı
tuz
biber
Soğanları ince dilim halide doğrayın, zeytinyağında kavurun
Üzerine 1 bardak su
koyun
ve bütün baharatları, kemikli iri parçalanmış
kuzu
etini, çayı ve tuzu ekleyerek pişirin, sonlara doğru kuru
üzüm
ü ekleyin ve pişirmeye devam edin
Bu arada
badem
leri ayrı bir kapta yağsız kavurun
Uygun
büyüklükte bir servis kabı alın, eti kaba dizin, üzerine kendi sosunu dökün ve kavrulmuş
badem
leri serpişitirin
Sıcak
olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul