Konu
:
Paça Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paça Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paça Yahnisi Tarifi
Paça Yahnisi Tarifi
5 kişilik Malzemele
r
300 gr nohut (1
5 su bardağı)
10 keçi paçası
100 gr mısırözü yağı
300 gr soğan (ince kıyılmış, 3 orta boy)
Tuz
1 adet ekmek (dilimlenip kızartılmış)
Yapılışı
Nohutları ayıklayıp, bir gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın
Ertesi sabah nohutları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bekletin
Paçaları kazıyarak temizleyip, bol su ile yıkayın
Bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun
Etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Tencereyi ateşten indirip, suyunu tülbentten temiz bir kaba süzdürün
Mısırözü yağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Temiz bir tencereye haşlanmış nohutları, paçaları ve soğanları koyup, pişme suyunu ekleyin
Tencereyi kısık ateşe oturtup yahniyi yaklaşık 45 dakika pişirin
Pişen yahniyi ateşten alın
Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimlerini döşeyin
Paçanın etlerini kemiklerinden sıyırıp ekmeklerin üzerine dizin
Tencerede kalan nohutu ve suyunu sahana boşaltın
Yeniden kısık ateşe koyup, 5 dakika daha pişirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul