Konu
:
Yufkalı Büryan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Büryan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Büryan Tarifi
Yufkalı Büryan Tarifi
Malzemeler :
Hamuru için:
2 su b
un
1 yumurta
1 çay b
süt
2 çorba k
sıvıyağ
Tuz
Ara katlar için:
Tereyağı
Pilavı için :
2 su b
pirinç
1 soğan
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 su b
file badem
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Yufkası için karıştırma kabına unu alın
Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü ve sıvıyağı alın
Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren hamuru yoğurun
Hamuru 8 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açın
Diğer tarafta soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun
Daha sonra üzerine pirinci de ekleyerek kavurun
Kavrulunca suyunu ve et suyunu vererek tuzunu ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın
Pişen pilava tereyağında kavurduğunuz bademleri de ilave ederek karıştırın
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp hamurun 4 tanesini tepsisine altına aralarına tereyağı serperek yayın
Üzerine pilavı yayın
En son haşlanmış tavuk göğsünü de serperek diğer 4 hamuru da aralarını yağlayarak üzerine kapatın
Üstünü yağlayıp 190 derecelik fırında pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul