Konu
:
Gelin Aşı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Aşı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Aşı Tarifi
Gelin Aşı Tarifi
500 gr
tavuk kuşbaşı
1 bardak aşurelik buğday
2-3 adet havuç
2 adet al biber
3 bardak tavuk suyu
1 adet soğan
100 gr
tereyağı
Tuz
Karabiber
Buğday akşamdan ıslatılır, ertesi gün 30 dakika kadar kaynatılır
Diğer yandan havuçlar doğranır ve soğanlarla beraber tereyağında kavrulur
Tavuk ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir
Al biberler ve haşlanmış buğday eklenerek tavuk suyuyla beraber 20 dakika kadar pişirilir
Tuz ve karabiber serpilerek sıcak olarak servis edilir
Not: Anadolu'nun çeşitli yörelerinde düğünlerde yapılan değişik ve lezzetli bir yemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul