Yalnız Mesajı Göster

Kafkas Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kafkas Kebabı Tarifi



Kafkas Kebabı Tarifi

Malzemeler
750gr kadar et
4-5 orta boy patates
yoğur
tuz
kekik
salça
karabiber
pul biber
sıvı yağ



Yapılışı
rendelenmiş patatesler en 1,5 saat suda bekletilir
nişastası tamamen çıkması için
patates beklerken
kuş başı et 15 dk az suyla haşlanır
et pişdikten sonra
karabiber, pul biber, tuz, kekik ve salçayla kavrulur
patatesin suyu iyice sıkılır
kızarmış bol yağda az patates kızartılır
suyu iyi alınmayan patatesle birbirine yapışır
patatesler tepeleme şeklinde tabağa alınır
üstüne yoğurt onun üstüne sıcak et konulur
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla