Konu
:
Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlicanli Sarimsakli Kebap Tarifi
PATLICANLI SARIMSAKLI KEBAP
750 gram kuşbaşı et
10 adet patlıcan
6 diş sarmısak
4 adet domates
4 adet sivri biber
4 adet soğan
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yarım bardak ayçiçek yağı
Kuşbaşı etleri tencereye koyup yağda kavurun
Soğanları da iri iri doğrayıp ete katın ve kavurmaya devam edin
(20 dakika) Sivri biberleri ve sarımsakları da doğradıktan sonra domatesleri de soyup doğrayın ve ete katın
Ağzını sıkı kapatın
Hafif ateşte 1,5 saat pişirin
Patlıcanları soyup iri iri doğrayın
Etin suyundan biraz alarak ayrı kapta ağzını kapatıp hiç karıştırmadan pişirin ve bir tepsiye alın
Eti de ortasına döküp fırına verin
25 dakika kadar pişirin
Yanında pilav ve koyu bir cacıkla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul