Konu
:
Tuzlu Hamsi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Hamsi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Hamsi Tarifi
Tuzlu Hamsi Tarifi
Malzemeler
1
5 bardak kaya tuzu
2 kg
Marmara hamsisi
Defne yaprağı
Yapılışı
Hamsiler temizlenir, başları çıkarılır, iyice
yıkanır
, süzgeçte süzülerek tamamen suları akıtılır
Bir kavanoza bir kat hamsi bîr kat kaya tuzu ve aralarına defneyaprağı serpiştirilerek dizilir
Üzerine ağır bir taş konarak ağzı sıkıca kapatılır
Yaklaşık 1
5 ay sonra yenecek kıvama gelir
Yeneceği zaman; 2 saat suda bekletip üzerine zeytinyağı ve limon ilave edilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul