Konu
:
Tavuk İslim Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk İslim Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk İslim Kebabı Tarifi
4 adet kemer patlıcan
6 adet piliç kalça (kemiksiz)
2 adet domates
3 adet biber
1 adet kuru soğan
1 çorba kasığı domates salçası
1/2 çorba kasığı biber salçası
1/2 paket margarin
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda bekletelim
Kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, tavuk etlerini ilave ederek kavuralım
İyice kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edip1-2 sefer daha karıştırıp, yeterince tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip pişirelim
Patlıcanları sudan çıkarıp kızgın sıvıyağda kızartalım
Pişen tavuk etlerinin suyunu süzüp, ayıralım
Kızarttığımız patlıcanların 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şekilde kaseye dizelim, ortasına bir adet piliç kalça koyup 6 bohça şeklinde katlayalım ve ek yeri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim
Her bir porsiyonun üzerine yuvarlak kestiğimiz bir dilim domates ve yarım sivri biberi kürdan yardımı ile tutturalım
Süzdüğümüz piliçlerin suyunu tepsinin dibine döküp fırına verelim
Biberler kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkararak sıcak olarak servis yapalım
Not: İsteyenler servis yaparken üzerini haşlanmış yumurta dilimi ve pul biber ile süsleyebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul