Yalnız Mesajı Göster

Tavuk İslim Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk İslim Kebabı Tarifi



4 adet kemer patlıcan

6 adet piliç kalça (kemiksiz)

2 adet domates

3 adet biber

1 adet kuru soğan

1 çorba kasığı domates salçası

1/2 çorba kasığı biber salçası

1/2 paket margarin

Tuz

Karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda bekletelim

Kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, tavuk etlerini ilave ederek kavuralım

İyice kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edip1-2 sefer daha karıştırıp, yeterince tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip pişirelim

Patlıcanları sudan çıkarıp kızgın sıvıyağda kızartalım

Pişen tavuk etlerinin suyunu süzüp, ayıralım

Kızarttığımız patlıcanların 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şekilde kaseye dizelim, ortasına bir adet piliç kalça koyup 6 bohça şeklinde katlayalım ve ek yeri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim

Her bir porsiyonun üzerine yuvarlak kestiğimiz bir dilim domates ve yarım sivri biberi kürdan yardımı ile tutturalım

Süzdüğümüz piliçlerin suyunu tepsinin dibine döküp fırına verelim

Biberler kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkararak sıcak olarak servis yapalım

Not: İsteyenler servis yaparken üzerini haşlanmış yumurta dilimi ve pul biber ile süsleyebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla