Konu
:
Etli Barbunya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Barbunya Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Barbunya Tarifi
Etli Barbunya Tarifi
500 gr
kuru
barbunya
300 gr
kuşbaşı
dana
eti
5 çorba kaşığı sadeyağ
3 baş
soğan
1 adet acı küçük kırmızı
biber
2 çorba kaşığı salça
4-5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı
biber
salçası
3 su bardağı et suyu
Yeterince tuz,
biber
YAPILIŞI:
Barbunyaları bir gün önceden suda bekletiniz
Bekleyen
barbunya
ları sudan süzüp, tuzlu suda haşlayınız
Bir taşım kaynatıp suyunu süzünüz
öte yandan bir tencereye sadeyağ ve halka halka doğranmış
soğan
ları koyup,
soğan
lar sararıncaya kadar kavurunuz
Soğanlar sararınca küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave ediniz
Etler suyunu sulanıp çekince, sulandırılmış salçaları ekleyip, karıştırınız
İki el karıştırdıktan sonra haşlanmış
barbunya
ları ilave ediniz
Tuzunu,
biber
ini küçük kırmızı
biber
i parçalamadan (Parçalarsanız çok acı olabilir)
sarımsak
ları bütün olarak ekleyiniz
Üzerine sıcak et suyunu veya et suyu tabletinden yaptığınız suyu döküp,
barbunya
lar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Eğer
barbunya
nın cinsi çok su çekiyorsa biraz sıcak su ilave ediniz
Çünkü bu yemek sulu olmalıdır
Su ilave edince tekrar tuzunu,
biber
ini kontrol ediniz
Sıcak sıcak, kaşıkla yenmek üzere ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul