Konu
:
Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi
Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi
2-3 adet dolmalık kırmızı
biber
450 gr
domates
1-2 diş
sarımsak
1 baş iri
soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
450 gr
kıyma (az yağlı)
2 çorba kaşığı
domates
püresi
3 çay bardağı et suyu
400 gr
haşlanmış kuru
barbunya
Yeterince tuz, Urfa pul
biber
i, kara
biber
YAPILIŞI:
Biberleri yıkadıktan sonra ayıklayınız
İkiye bölüp tohumlarını çıkarınız
Kuşbaşı büyüklüğünde doğrâyınız
Domatesleri iki
dakika
kaynar suda tutunuz
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarınız
Kuşbaşı doğrâyınız
Sarımsakları soyup havanda tuzlayarak dövünüz
Sarımsakları iyice eziniz
Havanın içine kuşbaşı doğradığınız
biber
leri ekleyerek, ezerek döğmeye devam ediniz
Sarımsak ve
biber
lerin birbirleriyle bütünleşmişini sağlayınız
Soğanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp,
biber
ve
sarımsak
karışımı ile zeytinyağında 5 dakika kavurunuz
Bu karışıma kıymayı ilave ederek pişiriniz
Kıyma suyunu salınca,
domates
püresiyle karıştırınız
Kuşbaşı
domates
teri una bulayıp ekleyiniz
Bir iki el karıştırıp et suyunu ilave ediniz
Tuzunu ekleyiniz
Barbunyaları sudan çıkarıp ilave ediniz
Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişiriniz
Açık olarak da 15 dakika suyunu çektirip, sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul