Yalnız Mesajı Göster

Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi



Kıyma Kavurmalı Barbunya Tarifi

2-3 adet dolmalık kırmızı biber
450 gr domates
1-2 diş sarımsak
1 baş iri soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
450 gr kıyma (az yağlı)
2 çorba kaşığı domates püresi
3 çay bardağı et suyu
400 gr haşlanmış kuru barbunya
Yeterince tuz, Urfa pul biberi, karabiber

YAPILIŞI:
Biberleri yıkadıktan sonra ayıklayınız İkiye bölüp tohumlarını çıkarınız Kuşbaşı büyüklüğünde doğrâyınız Domatesleri iki dakika kaynar suda tutunuz
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarınız Kuşbaşı doğrâyınız Sarımsakları soyup havanda tuzlayarak dövünüz Sarımsakları iyice eziniz
Havanın içine kuşbaşı doğradığınız biberleri ekleyerek, ezerek döğmeye devam ediniz Sarımsak ve biberlerin birbirleriyle bütünleşmişini sağlayınız
Soğanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, biber ve sarımsak karışımı ile zeytinyağında 5 dakika kavurunuz Bu karışıma kıymayı ilave ederek pişiriniz
Kıyma suyunu salınca, domates püresiyle karıştırınız Kuşbaşı domatesteri una bulayıp ekleyiniz Bir iki el karıştırıp et suyunu ilave ediniz Tuzunu ekleyiniz
Barbunyaları sudan çıkarıp ilave ediniz Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişiriniz Açık olarak da 15 dakika suyunu çektirip, sıcak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla