Konu
:
Pirinçli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Tavuk Tarifi
Pirinçli Tavuk Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
3-4 adet haşlanmış tavuk
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin
7 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı tuz ve karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin
Sıvıyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavurun
Sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin
Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin
Suyunu ekledikten sonra bir süre ocakta kaynatın
Suyunu biraz çekince üzerine haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak yerleştirin
Üzerine karabiber serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin
Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul