Yalnız Mesajı Göster

Kışlık Kavurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışlık Kavurma Tarifi



Kışlık Kavurma Tarifi

1 ölçü kuşbaşı et
1/3 ölçü kuyruk yağı
Tuz
Üzeri için ayrıca kuyruk yağı
17 kiloluk peynir tenekesi

Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır
Büyük bir tencerede beraberce kavurulur
Tuzu normalinden fazla atılır
Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır
Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır
Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür
Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur
En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir
Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür
Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir
Bu teneke soğuk bir yerde saklanır
Kışın teneke açılarak kullanılır

Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla