Konu
:
Kışlık Kavurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kışlık Kavurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kışlık Kavurma Tarifi
Kışlık Kavurma Tarifi
1 ölçü kuşbaşı et
1/3 ölçü kuyruk yağı
Tuz
Üzeri için ayrıca kuyruk yağı
17 kiloluk
peynir
tenekesi
Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır
Büyük bir tencerede beraberce kavurulur
Tuzu normalinden fazla atılır
Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır
Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır
Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür
Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur
En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir
Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür
Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir
Bu teneke soğuk bir yerde saklanır
Kışın teneke açılarak kullanılır
Not:
Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur
Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller
Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul