Konu
:
Palamut Pilaki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Pilaki Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Pilaki Tarifi
Malzemeler:
1 kg palamut
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
limon, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Balıklar temizlenir, yıkanıp dilimlenir
Tuz ve karabiber serpilerek tepsiye dizilir
Küp doğranmış patates ve havuç, hatka doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve sarmısağın içine yağ konularak kavrulur
Salça, tuz ve biber katılıp karıştırılır
Bu karışım balığın üzerine yayılır, defne yaprağı ve limon dilimleri konulur
Su ilave edilerek, önce harlı, sonra kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul