Yalnız Mesajı Göster

Palamut Pilaki Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Pilaki Tarifi



Malzemeler:
1 kg palamut
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
limon, tuz, karabiber

Hazırlanışı
Balıklar temizlenir, yıkanıp dilimlenir Tuz ve karabiber serpilerek tepsiye dizilir Küp doğranmış patates ve havuç, hatka doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve sarmısağın içine yağ konularak kavrulur Salça, tuz ve biber katılıp karıştırılır Bu karışım balığın üzerine yayılır, defne yaprağı ve limon dilimleri konulur Su ilave edilerek, önce harlı, sonra kısık ateşte pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla