Konu
:
Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )
Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )
Malzemeler
1 kg üzerinde yeşil saplarıda bulunan kereviz
300 gr dana kuşbaşı
1 kuru soğan
1-2 su bardağı kaynamış su
1
su
bardağından biraz daha az haşlanmış nohut
1 tane patates
Domates salçası
Tuz
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Yapımı
Kerevizin yeşil sapları (en tepedeki maydanoza benzeyen kısmı hariç, az miktarda burasıda eklenebilir ama çok olursa yemeğe acı bir tat verir) 2-3 cm uzunluğunda doğranır ve iyice yıkanır
Kerevizin kendisi de soyularak biraz irice küpler şeklinde doğranır
Patateste aynı şekilde doğranarak kerevize eklenir
Kuşbaşı doğranmış dana eti suyunu bırakıp çekinceye dek pişirilir
Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur
Kereviz sapları eklenerek 4-5 dakika daha soğan ve et ile birlikte kavrulur
Salça eklenir
En son doğranmış kereviz, patates ve haşlanmış nohut, tuz ve su eklenerek yumuşayıncaya dek pişirilir
Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul