Yalnız Mesajı Göster

Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )



Etli Kereviz Tarifi ( Aydın )

Malzemeler
1 kg üzerinde yeşil saplarıda bulunan kereviz
300 gr dana kuşbaşı
1 kuru soğan
1-2 su bardağı kaynamış su
1 su bardağından biraz daha az haşlanmış nohut
1 tane patates
Domates salçası
Tuz
1 küçük çay bardağı zeytinyağı

Yapımı
Kerevizin yeşil sapları (en tepedeki maydanoza benzeyen kısmı hariç, az miktarda burasıda eklenebilir ama çok olursa yemeğe acı bir tat verir) 2-3 cm uzunluğunda doğranır ve iyice yıkanır Kerevizin kendisi de soyularak biraz irice küpler şeklinde doğranır Patateste aynı şekilde doğranarak kerevize eklenir
Kuşbaşı doğranmış dana eti suyunu bırakıp çekinceye dek pişirilir Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur Kereviz sapları eklenerek 4-5 dakika daha soğan ve et ile birlikte kavrulur Salça eklenir En son doğranmış kereviz, patates ve haşlanmış nohut, tuz ve su eklenerek yumuşayıncaya dek pişirilir
Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilir
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla