Konu
:
Mortadella Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mortadella Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mortadella Tarifi
Mortadella Tarifi
MALZEMELER
1 kg
köftelik et
1 adet
yumurta
5 diş
sarımsak
5 su bardağı su
6 adet kuru kake (galeta unu)
100 gr
kızartma yağı
100 gr
çamfıstığı
1 su bardağı sirke edilir
100 gr
tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Fıstık suya yatırılır
Sarımsaklar dövülür
Kuru kakeler (galeta unu) iyice ufalanır
Köftelik ete sırasıyla
yumurta
, baharat,
sarımsak
,
fıstık
lar ve yağ (eritilmeden) katılarak
çok
iyi yoğurulur
Sonra beş adet rulo haline getirilerek kızgın yağda nar gibi kızartılır
Bir tencerede 5 su bardağı su ve içine bir su bardağı sirke eklenerek kaynatılır
Sirkeli su kaynama noktasına geldiğinde kızartıImış rulolar 25 dk
pişirilerek sirkeli sudan alınarak soğutulur
Dilimlenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul