Yalnız Mesajı Göster

Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya )



Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya )

Malzemeler
Kıyılmış maydanoz 20 gr
Dövülmüş Sarımsak 4 diş
Zeytinyağı 50 ml
Küp doğranmış Domates 750 gr
Domates püresi 50 gr
Tuz, Karabiber Yeterince
Limon Suyu 2 Adetten
Alabalık Filetosu 8 Fileto

Yapılışı
Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin
Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun
Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin 5-10 dakika boyunca karıştırın
Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin
Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin Kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra ateşten alın
Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun
Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin

Alıntı Yaparak Cevapla