Konu
:
Sura Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sura Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sura Tarifi
Sura Tarifi
MALZEMELER:
2-3 kg kuzu eti (sağ ön kolu ve kaburga bölümü)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Suralık etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun
Kaburga bölümünü keskin bir bıçakla, doldurulabilecek biçimde, delmedin kol altına kadar deriden açın
Ilık suda yıkadığınız pirinci, karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak hazırladığınız harcı kaburga boşluğuna doldurup üzerine 1 su bardağı ılık su dökün
Açık kalan bölümü iğne iplikle dikip dikişli kısım yukarıda olacak biçimde tepsiye yerleştirin
Tüm etin üzerine parmakla yer yer karabiber ve kimyon batırıp tepsiye 2 su bardağı su koyun
180-200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 5-6 saat pişirin
Şuranın dikilen bölümünü açıp içinden pilavı alın
Pilavın üzerine ya da yanına kızarmış kuzu etlerini parçalar halinde koyup sıcak
servis
yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul