Konu: Sura Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Sura Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sura Tarifi



Sura Tarifi

MALZEMELER:
2-3 kg kuzu eti (sağ ön kolu ve kaburga bölümü)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Suralık etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun Kaburga bölümünü keskin bir bıçakla, doldurulabilecek biçimde, delmedin kol altına kadar deriden açın Ilık suda yıkadığınız pirinci, karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak hazırladığınız harcı kaburga boşluğuna doldurup üzerine 1 su bardağı ılık su dökün Açık kalan bölümü iğne iplikle dikip dikişli kısım yukarıda olacak biçimde tepsiye yerleştirin Tüm etin üzerine parmakla yer yer karabiber ve kimyon batırıp tepsiye 2 su bardağı su koyun 180-200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 5-6 saat pişirin Şuranın dikilen bölümünü açıp içinden pilavı alın Pilavın üzerine ya da yanına kızarmış kuzu etlerini parçalar halinde koyup sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla