Konu
:
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi
Hamurlu Çerkez Tavuğu
1 küçük boy tavuk
2 su bardağı kırık pirinç
1 1 çay bardağı un
1 fincan sıvıyağ
3 adet soğan
1 su bardağı ceviz
Tuz
Karabiber
1- Tavuk veya piliç temizlenip tencerede bol su ile haşlanır
İyice pişince suyundan çıkartılıp, etleri kemiğinden ayrılır
konulup kavrulur
Soğana parçalanmış etleri ve tuz katılır
Birkaç defa çevirip kavurduktan sonra 1
5 su bardağı 2- Soğanlar doğranır Tencereye sıvıyağ ve soğantavuktavuk suyu katılıp, kaynatılır
3- Ceviz havanda dövülüp kaynayan tavuklu suya katılır Birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır
4- Pirinç ayıklanıp yıkanır Tencereye konup 6 su bardağı tavuk suyu veya su ve tuz katılıp ateşe konur
Kaynaymca ateşin altı kısılıp pirinç pişene kadar tahta kaşıkla karıştırılır
5- Pirincin suyu azalmca üzerine un serpilip son derece kısık (ölü denebilecek) ateşe geçirip 5-10 dakika bu şekilde pişirilir
Daha sonra tahta kaşıkla eze eze unla pirinç karıştırılır Unun topakları varsa ezilir
Birkaç dakika daha bekletilip unun iyice pişmesi sağlanır Karabiber ekilip ateşten alınır
6- Bir tepsiye veya servis tabağının etrafına muntazam bir şekilde pirinçli hamur yerleştirilir
Ortasına cevizli tavuklu iç dökülüp sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul