Konu
:
İzgara Hindi But
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Hindi But
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Hindi But
Hindi için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg hindi but eti
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çaykaşığı karabiber
Yabanmersini sosu için
Hindi butlarının kemikleri
1 soğan
1 kereviz
1 havuç
4 diş sarımsak
1 ml su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yabanmersini reçeli
1 çay bardağı kırmızı şarap
Ekmek köftesi için
Yarım ekmek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
6 fesleğen yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 gr tereyağı
Kırmızı lahana için
1 küçük kırmızı lahana
1 soğan
1 elma
1 su bardağı kırmızı şarap
10 gr tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Garnitür için
2 mandalina
1 brokoli
4 havuç
6 mantar
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Izgara hindi but:
Hindi etlerini kemiklerinden ayırıp zeytinyağı ve taze baharatlarla karıştırın
1 gün buzdolabında bekletin
Etleri dört parçaya bölün
Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ızgarada pişirin
Ekmek köftesi için, soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin
Ekmeği küp şeklinde doğrayın ve fırın ızgarasında kızartın
Soğan ve sarımsak ile karıştırın
Ilık süt, taze fesleğen, tuz ve biberi ekleyerek iyice karıştırın
Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve suda haşlayın
Kırmızı lahanayı ince doğrayın
Elmayı küp şeklinde doğrayın
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Kırmızı lahana ve şarabı ekleyerek pişirin
Tavuk suyunu ilave edin
Kaynamaya başladıktan sonra elmaları ekleyin
Suyu azalıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Hindi kemiklerini fırınlayın
Sebzeleri gelişi güzel doğrayıp soteleyin
Hindi kemiklerini ve kırmızı şarabı ekleyin
Şarap bitene kadar kaynatın
Su ilave edip 5 saat kısık ateşte kaynatın
Süzerek sebze ve kemiklerden ayırdığınız suya yabanmersini reçeli karıştırın
Şekeri tavada eritip mandalinaları ilave edin
10 saniye çevirin ve tereyağı ilave ederek kenara alın
Sebzeleri tuzlu suda haşlayıp tereyağında soteleyin
Tuz, karabiber ekleyin
Birlikte servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul