Yalnız Mesajı Göster

Kasede Jambonlu Pate Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kasede Jambonlu Pate Tarifi



Kasede Jambonlu Pate Tarifi

12 adet kase dışına sarılarak pişirilmiş milföy hamuru

Harcı:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

125 gr mantar (dilimlenmiş)

250 gr jambon (tek parça halinde)

1 su bardağı beşamel sos

1 tatlı kaşığı hardal

kahve kaşığınm ucuyla tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Jambonu orta sıcaklıkta (180' C) ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz Fırından çıkarıp üstünde kalan yağ tabakasını bıçakla kesip atınız Jambonu küp biçiminde küçük parçalara keserek bir kenara bırakınız

Orta boy bir tencerede yağı ağır ateşte eritiniz Mantarları katıp 3-4 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz (Pişirirken, mantarların dibine yapışmalarını önlemek için tencereyi sallayınız) Jambon parçalarını, beşamel sosu, hardalı, tuzu ve biberi katınız

Ateşi açıp, karışımı devamlı karıştırarak, harlı ateşte 10 dakika kadar pişiriniz Sıcak kase böreklerine hazırladığınız bu harcı doldurup, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla