Konu
:
Kasede Jambonlu Pate Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kasede Jambonlu Pate Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kasede Jambonlu Pate Tarifi
Kasede Jambonlu Pate Tarifi
12 adet kase dışına sarılarak pişirilmiş milföy hamuru
Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
125 gr mantar (dilimlenmiş)
250 gr jambon (tek parça halinde)
1 su bardağı beşamel sos
1 tatlı kaşığı hardal
kahve kaşığınm ucuyla tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Jambonu orta sıcaklıkta (180' C) ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz
Fırından çıkarıp üstünde kalan yağ tabakasını bıçakla kesip atınız
Jambonu küp biçiminde küçük parçalara keserek bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede yağı ağır ateşte eritiniz
Mantarları katıp 3-4 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz
(Pişirirken, mantarların dibine yapışmalarını önlemek için tencereyi sallayınız
) Jambon parçalarını, beşamel sosu, hardalı, tuzu ve biberi katınız
Ateşi açıp, karışımı devamlı karıştırarak, harlı ateşte 10 dakika kadar pişiriniz
Sıcak kase böreklerine hazırladığınız bu harcı doldurup, servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul