Konu
:
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Malzeme :
1 bütün
tavuk
1/2 kilo
bezelye
«iç
bezelye
»
2 adet bütün
domates
veya bir kaşık salça
1 çorba kaşığı margarin yağı
Yapılışı :
Yıkanmış ve ayıklanmış
tavuk
süzgece alınıp süzülmeye bırakılır
Bir kaşık tuz avuç ile tavuğun her tarafına sürülür ve
tavuk
yuvarlak bir tencerede hiç yağ koymadan az ateşte çevire çevire kızartılır
Her tarafı kızarınca kapağı kapatılıp gerekirse bir fincan kadar da su ilâve ederek suyunu salmcaya kadar pişirilir
Diğer taraftan haşlanıp süzülmüş
bezelye
, rendelenmiş iki
domates
, margarin ve yarım bardak su ilâvesi ile pişirilir
Tavuk bütün olarak servis tabağına alınır ve
bezelye
ile beraber sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul