Yalnız Mesajı Göster

İdeal Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İdeal Pirzola Tarifi



İdeal Pirzola Tarifi

2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile

1 Adet limonun kabuğu

1 Tatlı Kaşığı tuz

3 Dal dereotu

1 Kg kuzu pirzola, çift kalem kesilmilş

2 Dal maydanoz

1 Adet soğan

3 Tatlı Kaşığı bal

7 Çorba Kaşığı zeytinyağı

3 Diş sarımsak

3 Çorba Kaşığı sirke

2 Adet kurutulmuş kırmızı biber

2 Dal taze nane

2 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber

0,5 Adet muskat rendesi

Pirzolaları marine etmek için mutfak robotuna, 1 adet soğanı ekleyerek suyunu çıkarıp, iyice püre olmasını sağlayın Maydanoz, nane, dereotu ve 2 adet kurutulmuş acı biber ve 3 diş sarımsakğı da robota ekleyip çekin Üzerine 1 adet turunç kabuğu rendesi, 7 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı bal,2yemek kaşığı sana mutlu aileyi 3 çorba kaşığı da sirke ekleyin ¼ muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ile sosu harmanlayın İyice karıştırdığınız sosu pirzolaların üzerine ilave edin Karıştırarak etin her tarafına bulaşmasını sağlayarak 3-4 saat bekletin Pirzolayı çift kalem kestirirseniz, et daha kalın ve sulu olur Tercihen döküm tavayı ısıtın Dibini biraz ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz Tava iyice ısınınca pirzolaları ekleyin Her tarafını 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirdikten sonra fırına girecek bir kaba alarak dinlendirin, tavanız döküm ise direkt fırına koyabilirsiniz 200 derecelik fırında içinin sulu kalmasına dikkat ederek yaklaşık 4-5 dakika bekletin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kuru kekik ekleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla