10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sığır Filetosu Tarifi
Fırında Sığır Filetosu Tarifi
2,5 kg'lık sığır filetosu (fazla yağları temizlenip, rulo yapılarak iple bağlanmış)
1/4 su bardağı rafine yağ
2 büyük soğan (doğranmış)
3 havuç (kazınıp, dilimlenmiş)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1+3/4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
6 tane-karabiber
3 domates (ortadan ikiye bölünmüş)
6 patates kroketi
Baharat torbası:
4 sap maydanoz 1 fiske kekik
Önce fırınınızı 150 dereceye ısıtınız
Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et, soğan, havuç ve sarımsağı ekleyip, eti iki büyük kaşıkla arasıra çevirerek 20 dakika, her tarafı kahverengileşene kadar kızartınız
Et suyunu katıp, kaynatınız Tuz, baharat torbası ve tane karabiberleri katıp, tencereyi ateşten alınız Tencereyi fırına sürüp 4 saat, et iyice yumuşayıp sivri bir bıçağın ucu batırıldığında berrak bir su çıkana kadar pişiriniz
Tencereyi fırından alıp, eti sosluğa süzünüz Süzgeçteki sebzeleri bir kaşığın sırtıyla ezip çıkan sularını sosa katınız (Süzgeçte kalan posayı atınız )
Sığır filetonuzu domates ve patates kroketleriyle süsleyip yanında sosuyla servis ediniz
|
|
|