Yalnız Mesajı Göster

Kuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin) Tarifi



Kuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin)

750 g mürekkepbalığı (temizlenmiş)
8 mantar (1 su bardağı suda haşlanıp haşlama suyu saklanmış)
3 çorba kaşığı pirinç sirkesi
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, verevine 4 cm boyunda kesilmiş)
4 taze soğan (ayıklanıp, verevine ince doğranmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Mantarların haşlama suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın Bu arada mantarların saplarını kesip, baş bölümlerini 4 parça halinde dilimleyin Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın
Mürekkepbalığının kesesini yararak kesip, mutfak tezgâhına serin Keskin bir bıçakla keseye bölümünden haç biçimi kesikler yaparak, bir kenarı 5 cm lik kareler halinde doğrayın Doğradığınız parçalar, balığın dokunaçları, sirkenin 2 çorba kaşığı ve sarmısağı bir kâsede karıştırıp, oda sıcaklığında 15 dakika bekletin
Kâsedeki karışımı bir süzgeçte süzüp (süzdüğünüz suyu saklayın), süzgeçte kalan mürekkepbalığı parçalarını, bir tabağa aktarın Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca tabaktaki mürekkepbalığı parçalarının yarısını tavaya koyup, parçaları sık sık karıştırarak, kıvrım kıvrım oluncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın Sonra delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın Tavaya 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı koyup, kalan mürekkepbalığı parçalarını da aynı biçimde kızartarak, tabağa çıkarın
Kalan 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya koyup, mantarlar, kuşkonmazlar ve taze soğanları ekleyin; sık sık karıştırarak, 2 dakika pişirin Soya sosu, kalan 1 kaşık sirke ve kâseye süzmüş olduğunuz bekletme sıvısını katıp, 1 dakika pişirin
Mantarların haşlama suyunu mısır nişastasıyla karıştırıp, tavaya ekledikten sonra, iyice karıştırın Mürekkepbalığı parçalarını da ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın ve kuşkonmazlı - mantarlı mürekkepbalığını, 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın

Not: Bu tarifte istenirse, mürekkepbalığı yerine kalamar kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla