10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Tavuk (Mikrodalga) Tarifi
Biberli Tavuk (mikrodalga)
500 g tavuk göğüs eti (haşlanıp süzülmüş)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 defne yaprağı
bir tutam kekik
24 tane karabiber (kırılmış)
1/2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tavuk etlerini, arpacık soğanları, sarımsaklar, defne yaprağı, kekik, tane karabiberler ve tavuk suyunu ateşe dayanıklı bir seramik (ya da cam) çukur tabakta karıştırın Tabağı plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin
Sirke ve zeytinyağını çukur tabakta kalan baharatlı karışıma ekleyip, kabın üstünü plastik filmle örterek, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Tabağı fırından alıp, tavukları içine yerleştirerek, karışıma iyice bulanmaları için karıştırın Tabağı yeniden plastikfilmle örtüp, % 100 ısıtılmışfırına vererek, 1 dakika daha pişirin Tabağı fırından alıp, servis yapın
|
|
|