Yalnız Mesajı Göster

Antep Lahmacunu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Lahmacunu Tarifi



Hazirlanisi:

Malzemeler:

1 kg cok yagli kiyma ,

1300 kg domates,

6 bag maydanoz,

200 gr dolmalik yesilbiber

200gr sivri biber 100gr samirsak(taze veya kuru)

1 yemek kasigi biber salcasi,

Karabiber, tuz

Hazirlanisi:

Maydanozlar yaprak yaprak ayirilir samirsaklar temizlenir biberlerin tohumlarini cikartiniz temizleme isi bittikten sonra butun malzemeler zirkla dogranir veya robotta kiyma halini alincaya kadar cekilir icine kiymasi da konarak iyice karistirilir ve bir harc elde edilir Hazirlanan harc pide firininda firinci tarafindan pide hamuru ile lahmacunlar yapilarak pisirilir,ince ve gevrek olmalidir, Afiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla