Konu
:
Antep Lahmacunu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antep Lahmacunu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Lahmacunu Tarifi
Hazirlanisi:
Malzemeler:
1 kg
cok yagli kiyma ,
1
300 kg domates,
6 bag maydanoz,
200 gr
dolmalik yesilbiber
200gr sivri biber 100gr samirsak(taze veya kuru)
1 yemek kasigi biber salcasi,
Karabiber, tuz
Hazirlanisi:
Maydanozlar yaprak yaprak ayirilir samirsaklar temizlenir biberlerin tohumlarini cikartiniz
temizleme isi bittikten sonra butun malzemeler zirkla dogranir veya robotta kiyma halini alincaya kadar cekilir icine kiymasi da konarak iyice karistirilir ve bir harc elde edilir
Hazirlanan harc pide firininda firinci tarafindan pide hamuru ile lahmacunlar yapilarak pisirilir,ince ve gevrek olmalidir, Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul