Yalnız Mesajı Göster

Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )



Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )

Malzemeler:
1 adet kuzu işkembesi
4 adet kuzu ayağı
1 adet kuzu kelle
2 su bardağı pirinç
Badem
250 gr çok ince kuşbaşı et
İstenirse, 1 baş sarımsak
Taze sumak

Hazırlanışı:
Baş ve paça temizlendikten sonra haşlanır
Bir tarafta da işkembe yahut şirdanlar temizlenir
İç olarak pirinç, ufak ufak doğranmış kuşbaşı et, badem, çeşitli baharatlar kullanılır
Bu malzeme ile işkembeler doldurulur
Dikilir, kelle paçanın suyunda haşlanır
Bu esnada çukur kaplara, Kerkükte ev ekmeği tabir ettiğimiz burada pide deniliyor, doğranır
Bu pide kelleküpenin suyuyla islatılır
Suyu dökülür, üzerine kellenin etlerinden paçalar koyulur
Bir kaba da ayrıca bu küpelerin ipleri çıkartılıp biçakla yarılır
Küçük tabaklarda herkes kendine servis yapar
Böylece kelle paçayı afiyetle yerler
Bu yemek ancak çok özel günlerde senede birkaç defa yapılan bir yemektir

Servis Önerileri:
Tarifte verilen taze sumak suda bekletilip,suyu alındıktan sonra dövülmüş sarımsakla karıştırılır Servis esnasında üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla