Konu
:
Tavuklu Kış Türlüsü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kış Türlüsü Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kış Türlüsü Tarifi
Tavuklu Kış Türlüsü Tarifi
400-500 gr kuşbaşı tavuk eti (göğüs ya da but fileto kısmından kullanılmasını öneririm)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan (8-10 adet arpacık soğan da olabilir)
2 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
4-5 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Teıtiyesi için;
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı
Kuşbaşı tavuk etlerin üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpilir
Una bulanıp bir kenarda bekletilir
Sıvıyağ orta boy bir tencereye aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır
Tavuk etleri kızgın yağa aktanlıp sürekli karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur
Yemeklik incecik doğranmış soğanlar ya da arpacık soğanlar ilave edilip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulur
Kerevizler, patates ve havuç soyulduktan sonra kuşbaşı et formunda doğranır
Sarmısaklar ise ikiye bölünür
Tavuklar suyunu bırakıp çekince kereviz, havuç, patates ve sarmısaklar tencereye aktanlır
Üzerine tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılarak malzemeler 2-3 dakika kavrulur
Son olarak, 4 su bardağı sıcak su da eklenip karıştırılır ve suyu kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp yemek kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirilir
Diğer taraftan, terbiye sosunun hazırlanması için; yoğurt, limon suyu ve yumurta sarıları bir kasede çatal yardımıyla iyice çırpılır
Yemeğin suyundan bir kepçe kadar alınıp bu sosa eklenerek sosun ılık hale gelmesi sağlanır
Ilık haldeki sos yemeğe azar azar eklenip karıştınlır
Yemek 5 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır
Not: İstenirse bu yemeğe kereviz yapraklarından da katılabilir
Kereviz yapraklarının aroması yemeğe değişik bir lezzet katacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul