Konu
:
Milföy Hamuruyla Kaplanmış Et Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Hamuruyla Kaplanmış Et Sarma
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Hamuruyla Kaplanmış Et Sarma
Milföy hamuruyla kaplanmış et sarma
Milföy hamuruyla kaplanmış leziz et sarma
Nelere ihtiyacımız var?
600 gr
milföy hamuru
500 gr
kuşbaşı doğranmış tavuk eti
6 dilim ince dövülmüş bonfile (400 gr
)
300 gr
soğan
100 gr
küp kesilmiş prosciutto (veya dana jambon)
Susam
1 adet yumurta
Konyak
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
Pırasa
Nasıl yapıyoruz?
Soğanları doğradıktan sonra tencereye aktarın
Bir tutam tuz, 2 kepçe su ve zeytinyağıyla kısık ateşte pişirirken 3-4 dk
sonra tavuk etini ilave edin
Suyunu çekmeye başlayınca pırasayı ekleyip 10 dk
pembeleşinceye kadar soteleyin
Küp kesilmiş prosciutto veya dana jambonu ilave edin
Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın
Konyak ilave edip flambe edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Et sarmaları yapmak için ince dövülmüş bonfile dilimlerini geniş bir kepçenin içine yerleştirip tavuk karışımını içine aktardıktan sonra malzemenin dışarı taşmaması için kenarlarını kapatın ve kepçenin içinden alın
6 adet et sarma hazırlayın
3 mm
kalınlığındaki milföy hamurundan 2 yuvarlak kesip arasına hazırladığınız et sarmaları yerleştirin
Kenarlarını ravioli gibi kapatın
Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpin
Kalan hamurları şekillendirip üzerini süsleyin
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dk
üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın
İsteğe göre salata, nar taneleri ve mostarda ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul