Konu
:
Patlıcanlı Lahmacun Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Lahmacun Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Lahmacun Tarifi
Patlıcanlı Lahmacun Tarifi
1 adet ekmek hamuru
1 soğan
3 domates
200 gram kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
6 yaprak maydanoz
3 adet közlenmiş patlıcan
Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince şekilde açın ve üzerine nemli bir bez örtün
Domatesi rendeleyin, sivri biberi çok ince kıyıp sarımsak, kıyma ve rendelenmiş soğanla harmanlayın
Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın
Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın
Bu arada közlenmiş patlıcanı bıçak darbeleriyle ezip pişirdiğiniz lahmacunların içine yerleştirin
Lahmacunları katlayın ve sıcak olarak ikram edin
Yanında bol maydanozla servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul